Jordaania tunnustas ÜRO «ajaloolist» otsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26.05.2016. Amman, Jordaania. Moššee  ja kirik kõrvuti. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
26.05.2016. Amman, Jordaania. Moššee ja kirik kõrvuti. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/

Jordaania tunnustas laupäeval ÜRO Julgeolekunõukogu "ajaloolist" resolutsiooni, mis nõuab Iisraeli asundustegevuse peatamist, öeldes, et hääletus avab tee kahe riigi lahendusele.

Julgeolekunõukogu kiitis resolutsiooni heaks, kuna USA otsustas selle vetostamisest loobuda hoolitama Iisraeli ja järgmise presidendi Donald Trumpi katsetest eelnõu tõkestada.

«See ajalooline otsus näitab rahvusvahelise üldsuse konsensust Iisraeli asunduste ebaseaduslikkuse suhtes ning kinnitab Palestiina rahva ajaloolist õigust elada Jeruusalemmas ja oma ajaloolistel aladel,» ütles Jordaania infominister Mohammad al-Momani laupäeval.

Praegu eöab okupeeritud Läänekaldal umbes 430 000 ja Jeruusalemma idaosas umbes 200 000 juudiasunikku. ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioon nõuab igasuguse asundustegevuse viivitamatut ja täielikku peatamist okupeeritud aladel, sealhulgas Ida-Jeruusalemmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles