Tuneesias peeti kinni Berliini jõuluturu ründaja sugulane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politsei Anis Amri surnukeha juures.
Itaalia politsei Anis Amri surnukeha juures. Foto: DANIELE BENNATI/AFP/Scanpix

Tuneesia julgeolekutöötajad pidasid kinni esmaspäeval Berliinis 12 inimelu nõudnud terroriakti arvatava korraldaja Anis Amri õepoja ja veel kaks kahtlusalust.

Tuneesia siseministeeriumi teatel kahtlustatakse kolmikut kuulumises terrorirakukesse, mis on seotud Tuneesia kodaniku Anis Amriga, kes tapeti eile Itaalias Milanos tulevahetuses politseinikega. Ministeeriumi kinnitusel peeti kolmik kinni eile.

Itaalia uudisteagentuuri ANSA andmetel kuuluvad tabatud kolmikusse isikud vanuses 18-27 eluaastat. Teadaolevalt tegutses trio riigi põhjaosas.

CNN viitas Tuneesia siseministeeriumi avaldusele, mille järgi pidasid Amri ja tema õepoeg omavahel ühendust Telegrami-nimelise äppi vahendusel ning Amri palus nõol vanduda truudust ISISele.

Väidetavalt saatis Amri nõole ka kolmanda isiku kaudu raha. Samuti tegi Amri sugulasele ettepaneku liituda Saksamaal tegutseva Abu Al Wala nime kandva ISISe rakukesega.

Parandatud esialgset lugu, kus kinnipeetut oli ekslikult nimetatud Anis Amri nõoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles