Süüriasse teel olnud lennukis hukkus ka Venemaa üks tuntum naine (17)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teel Venemaalt Süüriasse Musta mere kohal täna alla kukkunud Vene kaitseministeeriumi lennukis Tu-154 viibis ka humanitaarabiaktivist Jelizaveta Glinka.

Glinka juhtis abiorganisatsiooni Õiglane Abi. Vene meedia teatel oli ta teel Süüriasse, et toimetada Latakias asuvale haiglale arstimeid. Viimastel andmetel ei pääsenud ükski lennuki pardal viibinud 92st inimesest õnnetusest eluga.

«Aju ei mõista, et teda pole enam meiega. Süda ei taha seda uskuda,» ütles Venemaa presidendi inimõigusnõunik Mihhail Feodotov. «Me lootsime kuni viimase hetkeni imele. Ta oli ise ime, taeva saadetud voorussõnum,» lisas Feodotov. 

Kui Levada keskus korraldas 2014. aastal küsitluse Venemaa aasta mehe ja naise valimiseks, pälvis Glinka naiste arvestuses kolmanda koha.

Aasta meheks valisid venemaalased Vladimir Putini ja naiseks parlamendi ülemkoja ehk föderatsiooninõukogu esimehe Valentina Matvijenko. Talle järgnesid lauljatar Alla Pugatšova ja kolmandana Glinka, keda tuntakse ka Doktor Lizana.

Moskvas asuva Õiglase Abi Fondi kontori juurde toodud lilled ja Jelizaveta Glinka portree. Foto: Dmitri Serebrjakov/TASS/Scanpix
Moskvas asuva Õiglase Abi Fondi kontori juurde toodud lilled ja Jelizaveta Glinka portree. Foto: Dmitri Serebrjakov/TASS/Scanpix Foto: Dmitry Serebryakov/Dmitry Serebryakov/TASS
Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles