Sakslased pooldavad rangemaid julgeolekumeetmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Breitscheidplatzil.
Politseinikud Breitscheidplatzil. Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix

Enamik sakslasi pooldab rangemaid julgeolekumeetmeid, selgus läinud nädala esmaspäeval toimunud Berliini terrorirünnaku järel läbi viidud uuringufirma YouGov küsitluse tulemustest.

Küsitluse tulemused näitasid, et 60 protsenti sakslastest pooldab valvekaamerate lisamist avalikesse kohtadesse. 73 protsenti küsitletutest pooldab politseijõudude suurendamist. Pooled vastajaist pooldasid sõdurite kaasamist terrorirünnakute puhul.

Valvekaamerate küsimus on Saksamaal praegu kuum. Valitsus kiitis sel nädalal heaks seaduseelnõu, mis lubaks avalikesse kohtadesse paigaldada rohkem valvekaameraid. Taolisele kavale seisavad vastu aga Berliinis opositsioonis olevad jõud, mille liidrid on sammu kritiseerinud, viidates isikukaitsele.                                                                                                                             

Berliini Breitscheidplatzil, kus 12. detsembril sõitis veok jõuluturule, tappes 12 ja vigastades ligi 50 inimest, polnud valvekaameraid. Osa vaatlejaid on arvanud, et valvekaamerate olemasolu aidanuks kiiremini tabada rünnaku arvatavat läbiviijat, 24-aastast Tuneesia kodanikku Anis Amrit, kes põgenes ja lasti maha reedel Itaalias Milanos.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles