Valvekaamera jäädvustas Berliini rünnaku peakahtlusaluse Lyonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini jõuluturu rünnakus kahtlustatav Anis Amri
Berliini jõuluturu rünnakus kahtlustatav Anis Amri Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Valvekaamera jäädvustatud videolõigust selgub, et Berliini veokirünnaku peakahtlusalune, kelle Itaalia politsei maha lasi, sõitis rongiga läbi Prantsusmaa Lyoni linna, ütles juurdlusele lähedalseisev allikas.

«Tapja kirjeldusele vastav mees tuvastati neljapäeva, 22. detsembri pärastlõunal (Lyon-Part-Dieu) jaama ooteplatvormil, ta kandis mütsi ja seljakotti,» teatas allikas meedia teateid kinnitades. «Ta on neil piltidel üksi.»

Uurijad üritavad endiselt kindlaks teha, kuidas 24-aastasel Amril, keda kahtlustatakse röövitud autoga 12 inimese tapmises Berliini jõuluturul, õnnestus Saksamaa pealinnast lahkuda ja seejärel läbi Prantsusmaa Itaaliasse jõuda.

Amri oli neli päeva kogu Euroopas tagaotsitav enne, kui Milano politsei tulistamisele vastates mehe tappis.

Berliini veresauna eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS), mis avaldas reedel video, kus Amri vandus truudust IS-i juhile Abu Bakr al-Baghdadile.

Saksa võimud uurivad, kas Amrit enne rünnakut aidati. Juurdlusega on hõivatud sajad uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles