Pakistanis suri mürgise alkoholi joomise tagajärjel 21 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod Pakistanis.
Kiirabiautod Pakistanis. Foto: Anjum Naveed/AP/Scanpix

Pakistani politsei teatel suri jõulupühade ajal riigis isevalmistatud mürgise alkoholi joomise tagajärjel 21 inimest, peamiselt kristlast, teatas politsei.

Vahejuhtum leidis aset Islamabadist 338 kilomeetrit lõunas asuva Toba Teki linna kristlikus koloonias.

«Mubarakabad Basti elanikud valmistasid vägijooki jõululaupäeval ja tarvitasid seda. Mürgiseks osutunud alkohol tappis 21 inimest ja põhjustas tõsise mürgituse veel 50-le,» ütles kohalik politseiametnik Muhammad Nadeem.

Tema sõnul leidis enamik surmajuhtumeid aset esmaspäeval. «Mürgise alkoholi läbi suri 19 kristlast ja kaks moslemit,» lisas ta. Kuigi Pakistanis valmistatakse alkoholi ka seaduslikult, on selle müük ja tarbimine moslemitele keelatud ning rangelt reguleeritud vähemustele ja välismaalastele.

Kui jõukad pakistanlased ostavad raske raha eest salaja sisse toodud alkoholi, siis vaesed tarvitavad sageli kodus tehtud vägijooke, mis sisaldavad antifriisi ja kütuse valmistamiseks kasutatavat metanooli.

Oktoobris suri mürgise alkoholi tõttu Pandžabi provintsis 11 kristlast.

2014. aasta oktoobris suri Eid al-Adha pühade ajal 29 inimest, kes olid tarvitanud metanooli sisaldavat alkoholi.

Politsei sõnul on mürgise alkoholi levitamises süüdistatuna vahistatud seitse kahtlustatavat.

Pakistanis elab väike kristlaste kogukond, mille liikmete enamik töötab madalapalgalistel töökohtadel, mistõttu on isevalmistatud alkohol neile taskukohasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles