Türgis arreteeriti presidendile teed pakkumast keeldunud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Cumhuriyet toetuseks kogunenud meeleavaldajad.
Ajalehe Cumhuriyet toetuseks kogunenud meeleavaldajad. Foto: YASIN AKGUL/AFP/Scanpix

Türgi võimud vahistasid opositsioonilise ajalehe Cumhuriyet kohviku juhataja, kuna mees solvas president Recep Tayyip Erdoğani sellega, et keeldus talle teed pakkumast, kirjutab Independent.

Senol Buran, kes peab Istanbulis ajalehe Cumhuriyet pressikohvikut, võeti laupäeva hilisõhtul vahi alla, teatas advokaat Ozgur Urfa.

Buran vahistati pärast seda, kui ajalehele turvateenuseid pakkunud politseitöötaja kuulis meest riigipea suunal vandesõnu kasutamas ning ähvardamas, et keeldub talle kohviku külastamise korral teed pakkumast.

Reutersi andemetel eitab kohviku juhataja vandesõnade kasutamist, kuid kinnitab ähvardust riigipea soojast joogist ilma jätta. Mees lisas, et tal oli korrakaitsjaga vaidlus ka kaks aastat tagasi.

Cumhuriyet on üks vähestest seni tegutsevatest valitsuse suhtes kriitilistest väljaannetest.

Türgis on presidendi solvamine kuritegu, mida võib karistada kuni nelja aasta pikkuse vangistusega.

Üle kümnendi riiki juhtinud Erdoğani advokaadid on algatanud üle 1800 süüasja presidendi solvamise suhtes. Sinna nimekirja on sattunud nii koomiksikunstnikud, endine Miss Türgi võitja kui koolilapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles