Iraagi peaminister: ISi purustamiseks on vaja veel kolm kuud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitleja lipuga.
Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitleja lipuga. Foto: SCANPIX

Iraagi julgeolekujõud vajavad äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pühasõdalaste purustamiseks veel kolm kuud, ütles peaminister Haider al-Abadi teisipäeval televisioonis üle kantud pressikonverentsil.

«Olemasolevad andmed viitavad sellele, et Iraagil on vaja kolm kuud Daeshi likvideerimiseks,» ütles Abadi, kasutades Islamiriigi araabiakeelset nimekuju.

Peaminister oli varem lubanud, et ISi džihadistide kontrolli all olev Mosul vallutatakse tagasi enne aasta lõppu. Selle eesmärgi saavutamine ei ole enam võimalik.

17. oktoobril alanud rünnak 2014. aasta juunist džihadistide käes olnud Mosuli tagasivõtmiseks oli esialgu edukas, kuid viimastel nädalatel on IS tekitanud Iraagi valitsusvägedele tõsiseid kaotusi.

Iraagi eliitväed on küll hõivanud mitu Mosuli idapoolset linnaosa Tigrise jõe idakaldal, kuid IS on end kindlustanud läänekaldal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles