Michelle Obamat «kontsadel ahviks» nimetanud ametnik kaotas töö

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Obama
Michelle Obama Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

USAs Lääne-Virginias kaotas töö Clay maakonna arendusorganisatsiooni ametnik, kes möödunud kuul nimetas esileedit Michelle Obamat «kontsadel ahviks».

Pamela Taylor vallandati kohe pärast ta seisukoha teatavaks saamist ja skandaali vallandumist, kuid mõni aeg hiljem võeti tööle tagasi, edastab Reuters.

Taylori, kes vastutas kohalike eakate hooldeteenuse eest, tegevust uuriti ja langetati otsus, et ta ei sobi esileedi kohta tehtud solvangu tõttu oma ametikohale.

«Pärast riiklikku uurimist kinnitame, et Pamela Taylor ei tööta enam eakate hoolekandeteenuse juhina,» edastas Lääne-Virginia demokraadist kuberner Earl Ray Tomblin.

Taylor puudutas oma Facebooki sõnavõtus ka jaanuaris USA esileediks saavat Melania Trumpi, keda ta võrdles Michelle Obamaga.

«On puhastav, et saame Valgesse Majja stiilse, ilusa ja väärika esileedi. Olen väsinud sellest kontsadel ahvist,» kirjutas Taylor.

Kohe pärast seda postitust käivitati sotsiaalmeedias kampaania, milles nõuti Taylori vallandamist, kuna ta sõnavõttu peeti rassistlikuks ja Michelle Obamat solvavaks. Sellele andis allkirja üle 200 000 inimese.

Clay linnapea Beverly Whaling oli samuti suunitud ameti maha panema, kuna ta kiitis Taylorit ta rassistliku postituse eest ja tänas teda, sest Michelle Obama ahviks nimetamine tegi ta tuju heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles