Raport: Berliini ründajal olid sidemed äärmuslastega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anis Amri vend Walid hoiab käes väidetavalt Berliini jõuluturul terrorirünnaku korraldanud Anisi raamitud portreepilti oma kodumaja ees Tuneesias, Oueslatia linnas.
Anis Amri vend Walid hoiab käes väidetavalt Berliini jõuluturul terrorirünnaku korraldanud Anisi raamitud portreepilti oma kodumaja ees Tuneesias, Oueslatia linnas. Foto: MOHAMED HAMMI/SIPA/Scanpix

Berliini tururünnaku peamine kahtlusalune Anis Amri külastas Saksamaal olles 15 mošeed ja oli kontaktis inimestega, kellel on Saksa jõustruktuuridele teadaolevalt sidemed äärmusrühmitustega, vahendab Deutche Welle Saksa rahvusringhäälingu WDRi raportit.

Taotledes Lääne-Saksamaal Oberhauseni linnas asüüli, kasutas Amri ühte oma kaheksast varjunimest. Alates 2016. aasta veebruarist viibis mees aga peamiselt Berliinis, kuigi seaduste kohaselt poleks ta tohtinud Nordrhein-Westfaleni liidumaalt, kus ta asüüli taotlenud oli, lahkuda.

Düsseldorfi kaitsepolitsei registrites oli mees ohtlikuks klassifitseeritud juba 10. mail.

Nordrhein-Westfaleni liidumaal Dortmundis viibides otsis ta kontakti kahe isikuga, kellel olid julgeolekuallikate hinnangul sidemed äärmusrühmitusega ISIS.

Lisaks märgitakse raportis, et Berliinis viibides suhtes ta veel kahe mehega, keda Saksa  võimud kahtlustasid terrorirünnaku planeerimises ja neil oli sidemeid radikaalsete salafistidest islamistidega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles