Berliini ründaja lahkus Saksamaalt Hollandisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia päritolu Anis Amri.
Tuneesia päritolu Anis Amri. Foto: AP/Scanpix

Berliini terrorirünnaku korraldamises kahtlustatav tuneeslane Anis Amri käis enne Prantsusmaa kaudu Itaaliasse siirdumist Hollandis, edastas täna raadiojaam BFM-TV.

Anis Amri viibis vaid 48 tundi pärast Berliini jõuluturul Poola firmalt kaaperdatud veokiga rahva sekka sõitmist Hollandis.

Raadiojaama andmetel istus ta 21. detsembri õhtul Saksa piiri lähedal Nijmegenis Flixbusi turismibussi. Teisi bussis viibinud isikuid kuulatakse üle.

Itaalia ja Prantsuse meediaväljaannete La Republica ja Corriere della Sera teatel leiti Amri seljakotist SIM-kaart, mida jagatakse ainult Hollandis. Amri polnud aga seda kasutanud.

Itaalia väljaanne kirjutab, et antud SIM-kaarte jagati tasuta Breda, Nijmegen ja Zwolle kaubanduskeskustes 20. kuni 22. detsembrini.

Prantsuse ringhäälingu LCI ja TF1 sõnul liikus ta edasi Prantsusmaale, Lyoni, kus ta 22. detsembril kaamerate ette jäi. Teel olles ei toimunud ühtegi kontrolli.

Lyonist otsis Amri rongipileti Itaaliasse Milanosse.

Amri oli neli päeva kogu Euroopas tagaotsitav enne, kui Milano politsei ta tulevahetuses tappis.

Berliini veresauna eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS), mis avaldas reedel video, kus Amri vandus truudust ISISe juhile Abu Bakr al-Baghdadile.

Saksa võimud uurivad, kas Amrit enne rünnakut aidati. Juurdlusega on hõivatud sajad uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles