Trump Iisraelile: pidage 20. jaanuarini vastu (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tulevane president Donald Trump.
USA tulevane president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trump asus Twitteris kritiseerima praeguse presidendi Barack Obama Iisraeli-poliitikat, paludes juudiriigil vaid tema ametisse nimetamiseni vastu pidada, vahendab BBC.

«Me ei saa lasta Iisraeli nii lugupidamatult ja põlglikult kohelda. USA näol oli neil kunagi väga hea sõber, aga mitte enam. Lõpu alguseks oli see kohutav lepe Iraaniga ja nüüd see! Jää tugevaks Iisrael, 20. jaanuar läheneb kiiresti!» kirjutas Trump mitmes säutsus.

Läinud reedel mõistis Ühinenud Rahvaste Organisatsioon (ÜRO) Julgeolekunõukogu hääletusega hukka Iisraeli asundused vaidlustatud territooriumitel. USA-l oli võimalik hääletusel kasutada vetot, kuid seda otsustati mitte teha. Iisraeli valitsus süüdistab Obama administratsiooni nüüd ÜRO hääletuse korraldamises.

«Obama valitsus mitte ainult ei kaitsnud Iisraeli ÜROs tema vastu moodustatud salga eest, vaid samuti liitus nendega salaja,» seisis Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kantselei avaldatud kirjas.

«Iisrael ootab võimalust teha koostööd tulevase presidendi Trumpiga ja kõigi sõpradega kongressis, et tühistada see absurdne ÜRO hääletus,» lisati seal.

Trump on lubanud ametisse asudes hakata USA-Iisraeli suhteid parandama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles