PERSOON. Afganistani naislendur tahab kiusamisest rahu

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niilofar Rahmani lennuväljal poseerimas. Varsti rakendab ta oma oskuseid ilmselt Ameerika Ühendriikide heaks.
Niilofar Rahmani lennuväljal poseerimas. Varsti rakendab ta oma oskuseid ilmselt Ameerika Ühendriikide heaks. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide püüdlustele vormida Afganistanist stabiilset riiki tõid tänavused jõulud kaasa halva üllatuse. 25-aastane Afganistani esimene naispiloot Niloofar Rahmani teatas, et soovib saada Ameerikas ametlikku varjupaika.

«Asjad ei muutu,» vahendab New York Times Rahmani sõnu Afganistani eluolu kohta. «Need lähevad aina hullemaks ja hullemaks.»

Veel hiljuti kasutas Washington Rahmanit musternäitena sellest, et ka Afganistani naised võivad ükskõik mis vallas läbi lüüa ja meestega edukalt konkureerida. «Ta lendab edasi – hoolimata Talibani ja isegi tema enda laiendatud perekonna ähvardustest,» kiitis esileedi Michelle Obama naist mullu. Välisministeerium oli teda äsja autasustanud rahvusvahelise Julgete Naiste preemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles