Vene lennuõnnetuse põhjused hakkavad selginema

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled ja hukkunud humanitaartöötaja Jelizaveta Glinka foto eile Venemaal Sotšis kail.
Lilled ja hukkunud humanitaartöötaja Jelizaveta Glinka foto eile Venemaal Sotšis kail. Foto: Viktor Klyushin/AP/Scanpix

Vene päästjad tõid eile Musta mere põhjast välja sinna nädalavahetusel kukkunud lennuki teise musta kasti. Lisaks lekkis Vene meediasse päev varem leitud esimese musta kasti salvestus, millel oli jäädvustatud pardameeskonna vestlus hetk enne Süüriasse teel olnud sõjalennuki hukku, mis tundub viitavat võimalusele, et õnnetuse põhjustas tehniline viga.

Uurimisele lähedalseisev allikas kinnitas uudisteagentuurile Interfax, et lennuki hukuni viis tõenäoliselt klapiviga – tiibadel asunud paneelid ei avanenud koos, nagu see oleks pidanud toimuma. Kui see versioon osutub tõeseks, siis ei saanud lennuk piisavalt kiirust koguda ning kukkus seejärel vette.

Uurijad pole kõrvale heitnud ka võimalust, et õnnetuse põhjustas klapivea ja piloodi eksimuse kombinatsioon. «Meeskonna tegevus tegi hädaolukorra ainult hullemaks,» kirjutas Vene päevaleht Kommersant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles