Video: Vene ja Ukraina esindaja vahel läks otsesaates kähmluseks (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta mere lennukatastroofis hukkunute mälestamine
Musta mere lennukatastroofis hukkunute mälestamine Foto: Artur Lebedev/Artur Lebedev/TASS/Scanpix

Venemaa Rossija 1 kanalil oli teisipäeval eetris poliitikasaade «Aeg näitab», milles räägiti olukorrast Ukrainas, kuid juttu tuli ka möödunud pühapäeval Mustal merel aset leidnud lennukatastroofist, milles hukkus 92 inimest.

Stuudios olnud ukrainlanna tegi ettepaneku, et saate alguses mälestatakse Sotši lennuõnnetuses hukkunuid, edastab iltalehti.fi.

Sukelduja Mustas meres TU-154 vraki juures
Sukelduja Mustas meres TU-154 vraki juures Foto: HO/AFP/Scanpix

Kõik tõusid püsti ja mälestasid lennuõnnetuses elu kaotanuid, välja arvatud Ukraina politoloog ja diplomaat Vadim Trjuhan ning see vihastas venelasest duumasaadikut Frants Klintsevitšit.

Ta tõusis oma istekohalt, läks ukrainlase juurde ja küsis,  miks ta püsti ei tõusnud ja hukkunuid ei mälestanud.

Ukrainlase sõnul ta ei kuulnud, et tehti ettepanek mälestusseisanguks.

Klintsevitš karjus selle peale, et Trjuhanil on aeg saatest lahkuda. Venelane haaras ukrainlasest kinni ja viis ta kaamerate vaateväljast minema.

Saatejuhile see ettaste meeldis, sest kui duumasaadik ilma ukrainlaseta tagasi tuli, kiitis ta teda sekkumise eest ja kätles.

Klintsevitš kuulub Vene presidenti Vladimir Putinit toetavasse parteisse Ühtne Venemaa ja ta on Afganistani sõja veteran.

Venemaa kaitseministeeriumile kuulunud lennuk Tu-154 kukkus 25. detsembril Sotši lähedal Musta merre. Sukeldujad on leidnud 15 surnukeha ja sadu kehaosi. Ohvrite ja lennukijäänuste otsimine jätkub, lennuki mustad kastid on nüüdseks pinnale toodud.

Vene lennuki Tu-154 osade otsimine Mustast merest
Vene lennuki Tu-154 osade otsimine Mustast merest Foto: Artur Lebedev/Artur Lebedev/TASS/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles