Segane seis - Merkeli erakond kas võitis või kaotas Berliini rünnaku järel toetajaid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler ja CDU juht Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler ja CDU juht Angela Merkel. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Ühe värske küsitluse järgi kergitas Berliinis toimunud terrorirünnak liidukantsler Angela Merkeli juhitud kristlike demokraatide ja nende Baieri sõsarpartei (CDU/CSU) toetust.

Kui nüüd toimuks valimised, hääletaks partei poolt 38 protsenti vastanuist - seda on kaks protsendipunkti rohkem kui varasemal nädalal.

Uuringufirma Forsa küsitluse kohaselt on konservatiivid seega teinud tagasi aasta jooksul kantud kaotused. «Sellised kohutavad teod õhutavad valijaid alati eksperimente vältima ja pigem valitsuse taha koonduma,» selgitas Forsa juht Manfred Güllner.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SPD) toetus langes 22 protsendilt 20 protsendini, roheliste ning vasakpoolsete toetusnumbrid ei muutunud ja jäid püsima vastavalt kümnele ja üheksale protsendile.

Immigratsioonivastast populistlikku erakonda Alternatiiv Saksamaale (AfD) toetas Forsa uuringu järgi 12 protsenti vastanuist, seda on varasema nädalaga võrreldes üks protsendipunkt rohkem.

Forsa küsitles 19. detsembrist 23. detsembrini ajakirja Stern ja telekanali RTL tellitud uuringu jaoks 2504 inimest.

Küsitlusfirma Insa tehtud uuringu järgi tõusis aga AfD toetus Berliini rünnaku järel 15,5 protsendini, kerkides seega 2,5 protsendipunkti võrra.

CDU ja CSU toetus langes Insa küsitluse järgi 1,5 protsendipuntki ja jäi 31,5 protsendile. Sotside toetus püsis 20,5 protsenti juures. Saksa tabloidi Bild palvel tehtud küsitlus toimus 21. detsembrist 23. detsembrini ja sellest võttis osa 2083 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles