Aafrikast saabus Itaaliasse taas sadu põgenikke

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lampedusale saabunud põgenikud.
Lampedusale saabunud põgenikud. Foto: SCANPIX

Itaaliale kuuluval Lampedusa väikesaarel randus täna nädalapäevad Vahemerel halba ilma trotsinud põgenikelaev.

Sitsiilia ja Aafrika vahele jäävale saarele saabunud kalalaeva pardal oli 347 peamiselt Tuneesiast pärit põgenikku.

Veebruari keskpaigast on sellest Põhja-Aafrika riigist, kus kontroll piiridel on poliitiliste segaduste käigus nõrgenenud, saabunud Itaaliasse tuhandeid ebaseaduslikke väljarändajaid ning Itaalia võimud kardavad sarnast põgenikevoolu ka Liibüast, vahendas BBC.

«Praegu põgenevad nad läände (Tuneesiasse – toim) ja itta (Egitpusesse), kuid ma eeldan, et tulevikus võivad nad suunduda ka põhja (Itaaliasse),» hoiatas Itaalia siseminister Roberto Maroni. Mitmete Euroopa Liidu ametnike sõnul ei peaks Rooma aga Vahemerelt lähtuva põgenikeohu tõttu nii palju muretsema.

Võimud on asunud Itaaliasse saabunud põgenikke küsitlema, et teha selgeks, kas tegemist on asüülitaotlejatega või lihtsalt võõrsile paremat elu otsima saabunud ebaseaduslike sisserändajatega. Need, kelle asüülitaotlust ei rahuldata, saadetakse tagasi kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles