Viis asja, mida Obama ametiaja lõpu eel Trumpi trollimiseks teinud on (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Barack Obama
Donald Trump ja Barack Obama Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA presidendil Barack Obamal on ametis jäänud olla vähem kui kuu, enne kui uus riigipea Donald Trump temalt koha üle võtab. Praegune ja tulevane president jäävad paljudes küsimustes lahkarvamusele, seetõttu üritab Obama enne lahkumist oma sõna võimalikult mitme teema puhul maksma panna. 

- Tagas ateistidele hiljuti allkirjastatud usulise vabaduse seadusega kaitse

Seadusmuudatusega HR15 kinnistati nii nõndanimetatud uskmatute kui ka usuvähemuste õigused.

- Keelas off-shore maavarade puurimise nii Arktikas kui Atlandi ookeanis

Hoolimata sellest, mida Trump võib öelda globaalsoojenemist ümbritseva debati kohta, tegi Obama enda arvamuse sel teemal selgemast selgemaks.

Sammu eesmärgiks on kaitsta rannikut puurtornide ja reostuse eest.

- Plaanib sulgeda USA riiki saabumise ja lahkumise registratuurisüsteemi (NSEERS)

Ennetamaks USA tulevast presidenti loomast moslemite registratuuri (Trump lubas kampaania ajal selle käiku lasta), plaanib president NSEERS registratuuri täielikult sulgeda.

- Andis armu 231 inimesele, luues sellega uue rekordi

Obama andis esmaspäeval armu 78 inimesele ja muutis 153 süüdimõistetu karistust. Talle on ülevaatamiseks jäänud 1937 armuandmispalvet ja ta loodab läbi lugeda võimalikult paljud neist, enne kui võimu võtab üle vähem kaastundlik Trumpi valitsus.

-Sai valmis ettekirjutusega, mis kaitseb abordikliinikute rahastust

Obama jõudis lõpetada eeskirja, mis keelab osariikidel ära võtta föderaalset rahastust aborte tegevatelt kliinikutelt. Seadus jõustub kaks päeva enne Trumpi ametisse asumist. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles