McCain: Leedu on Venemaa ambitsioonide tõttu ohus (26)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain Vilniuses.
John McCain Vilniuses. Foto: MINDAUGAS KULBIS/AP/Scanpix

Leedu jaoks on tekkinud oht, sest jõudu koguv Venemaa püüab taastada impeeriumi, ütles Leedus viibiv USA senaator John McCain täna.

Pärast kohtumist seimi esimehe Viktoras Pranckietise ja parlamendi liikmetega väisas senaator 13. jaanuari mälestusmärki seimihoone juures ja pöördus üritusel osalenud Leedu ja USA sõjaväelaste poole.

«Tänan teid teenistuse ja eneseohverduse eest. Veerand sajandi eest oli selle suure ja suurepärase rahva elus tähtis hetk. Teid võidakse taas teenistusse kutsuda, sest on oht, et jõudu koguv Venemaa püüab impeeriumi taastada,» ütles McCain.

«Ja me loodame, et te kaitsete seda rahvast ja tõestate igaühele, kes ohustab Leedu iseseisvust, et olete valmis seda kaitsma,» sõnas senaator.

Samas rõhutas ta, et parim viis tüli vältida on valmisolek, et iga võimalik ründaja mõistaks rünnaku liiga kõrget hinda.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles