Trump kohtub USA luurejuhtidega Vene häkkimise teemal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tulevane president Donald Trump.
USA tulevane president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trump reageeris Ühendriikide valimistega seotud Venemaa vastastele sanktsioonidele üleskutsega eluga edasi minna ja lubadusega kohtuda USA luurejuhtidega, keda ta on varem raevukalt kritiseerinud.

"Meie riigil on aeg liikuda suuremate ja paremate asjade poole," lausus neljapäeval Trump, kelle valimisvõitu on varjutanud väited Venemaa sekkumisest.

"Sellest hoolimata, meie riigi ja selle suurepärase rahva huvides kohtun ma järgmisel nädalal meie luurekogukonna juhtidega, et saada värsket teavet selle olukorraga seotud faktide kohta," lisas ta.

President Barack Obama andis neljapäeval korralduse terveks reaks diplomaatilisteks ja majandussanktsioonideks Venemaa vastu seoses häkkimisega, mis Ühendriikide ametiisikute sõnul oli suunatud on USA valimiste mõjutamisele.

Trump on selliseid süüdistusi juba pikka aega pidanud demokraatide halvasti varjatud katseks delegitimeerida vabariiklaste võitu.

Kuid see trotslik hoiak on toonud kaasa kasvava vastuseisu tema enda erakonna sees.

Kuigi Trump on juba kuulnud luureteenistuste hinnanguid valimiste osas ja piisavalt tõendeid on ka avalikus ruumis, võib tema lubadus luurejuhtidega kohtuda anda võimaluse nägu säilitades oma hoiakut pehmendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles