Lavrov: Vene ametkonnad tahavad välja saata 35 USA diplomaati (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Vladimir Putin.
Barack Obama ja Vladimir Putin. Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

Vene välisministeerium ja teised ametkonnad tegid president Vladimir Putinile ettepaneku visata riigist välja 35 USA diplomaati vastusammuna Valge Maja kehtestatud sanktsioonidele, ütles välisminister Sergei Lavrov täna.

«Vastastikkus on rahvusvahelise õiguse diplomaatiline seadus. Seetõttu tegi Vene välisministeerium koos kolleegidega teistest ametitest ettepaneku, et Vene president võiks kuulutada persona non grataks 31 töötajat USA suursaatkonnas Moskvas ja neli diplomaati Peterburis asuvast USA peakonsulaadist,» ütles Lavrov Interfaxile saadetud teates.

«Lisaks tehti ettepanek keelata ameeriklastel Serebrjannõi Bori suvila ja Dorožnaja tänava lao kasutamine. Loodetavasti kaalutakse neid meetmeid kõige operatiivsemas korras,» ütles Lavrov.

USA president Barack Obama kehtestas eile sanktsioonid Vene ametiisikutele ja luureteenistustele seoses sekkumisega Ühendriikide presidendivalimistesse.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles