Soome neonatsiliider mõisteti surmaga lõppenud kallaletungi eest vangi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jesse Torniainen.
Jesse Torniainen. Foto: Facebook

Helsingi ringkonnakohus mõistis paremäärmusliku Soome Vastupanuliikumise ühe asutaja Jesse Torniaineni täna kaheks aastaks vangi.

26-aastane Torniainen mõisteti süüdi kallaletungi eest, mis toimus rühmituse septembrikuise immigratsioonivastase meeleavalduse ajal Helsingi raudteejaama juures. Uurimismaterjalide järgi lõi Torniainen pärast sõnavahetust 28-aastast juhuslikku möödakäijat Jimi Karttuneni.

Karttunen, kes teadaolevalt oli meeleavaldajate suunas sülitanud, kukkus, lõi pea ära ja suri nädal aega hiljem ajuverevalumi tagajärjel.

Prokurörid nõudsid kehavigastuste tekitamise ja teiste kuritegude tõttu politseile hästi tuntud Torniainenile kuni kuueaastast vangistust tahtmatu tapmise ja kallaletungi eest. Kohtu hinnangul puudusid aga tõendid, mis kinnitaksid, et ohvri surma põhjustas Tornianeni kallaletung. Ka Torniainen ise end Karttuneni surmas süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles