Ukraina teatas kaheksast langenud sõdurist Donbassi rindel (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas langenud Ukraina sõduri Volodõmõr Andreškivi matused Kiievis.
Ida-Ukrainas langenud Ukraina sõduri Volodõmõr Andreškivi matused Kiievis. Foto: VALENTÕN OGIRENKO/REUTERS/SCANPIX

Ida-Ukrainas sai surma kaheksa Ukraina sõdurit, teatas riigi sõjaväeprokurör Anatoli Matios.

Matiose sõnul said sõdurid surma rindel. Ta ei täpsustanud oma suhtlusvõrgustiku Facebook kontol tehtud avalduses üksikasju.

Kaitseministeerium oli varem teatanud, et ööpäeva jooksul sai konfliktitsoonis haavata kolm Ukraina sõdurit.

Ida-Ukrainas tõusid pinged taas sel kuul. Teateid kokkupõrgetest on tulnud nii Mariupole, Luganski ja Donetski sektorist, kusjuures kasutatud on ka keelatud relvastust, näiteks Grad-rakette. Mõlemad pooled on teatanud ka langenutest, kuid nende täpne arv pole teada. 

Kõige enam teateid kokkupõrgetest tuli Donetski oblastis asuvalt nn Svitlodarski kaarelt, mis asub Debaltseve piirkonnas. Samas piirkonnas käisid möödunud aasta alguses  Ukraina konflikti ühed vihaseimad lahingud, mis lõppesid Ukraina vägede sunnitud taandumisega. Venemaa toetatud nn separatistid jätkasid Debaltseve ümbruses pealtungi ka pärast Minski kokkuleppe sõlmimist ning kokkupõrked seal on jätkunud pidevalt ka hiljem.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles