Kreeka saadik Brasiilias võis langeda kiremõrva ohvriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka saadiku Kyriakos Amiridise abikaasa Francoise Amiridis täna teel politseisse ülekuulamisele.
Kreeka saadiku Kyriakos Amiridise abikaasa Francoise Amiridis täna teel politseisse ülekuulamisele. Foto: Fabiano Rocha/AP/Scanpix

Brasiilia politsei kahtlustab, et Kreeka saadik Kyriakos Amiridis võis langeda kiremõrva ohvriks, teatas reedel uurimisele lähedalseisev allikas.

Politsei kuulas reede õhtul üle saadiku abikaasat ja politseiametnikku, keda arvatakse olevat naise armuke.

Amiridis läks kaduma, kui külastas koos perega Rio de Janeirot, kus ta töötas konsulina aastatel 2001-2004. Sel aastal nimetati ta Kreeka Brasiilia suursaadikuks.

Saadiku naine Francoise Amiridis teatas mehe kadumisest ametlikult kolmapäeval. Esialgse teabe kohaselt nähti Amiridist viimati 26. detsembri õhtul.

Rio osariigi politsei algatas suursaadiku kadumise osas juurdluse.

Uurimist viivad läbi Rio politsei Baixada Fluminense linnajao mõrvaosakonna töötajad, kes tegelevad inimeste kadumise juhtumitega. Politseikomissar Evaristo Pontese sõnul ei kahtlusta uurijad praegu inimröövi.

«Kui see oleks nõnda, oleks pantvangistajad juba ühendust võtnud,» lausus Pontese.

59-aastane Amiridis oli Rios puhkust veetmas 21. detsembrist saadik. Ta pidi lendama tagasi pealinna Brasiliasse 9. jaanuaril.

Brasiilia meedia andmeil oli saadiku naine teatanud tema kadumisest, kui too lahkus Rio lähedal Nova Iguacu linnas asunud korterist ega tulnud tagasi.

Amiridis nimetati suursaadikuks Brasiilias sel aastal. 2001.-2004. aastani oli ta Kreeka peakonsul Rios. Varem oli ta teeninud aastail 2012-2016 Kreeka suursaadikuna Liibüas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles