Kanada investeerib Euroopa heidutusvõimesse sadu miljoneid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kanada kavatseb kulutada kolme aasta jooksul Euroopas julgeoleku kindlustamisele ja heidutusele 348,6 miljonit Kanada dollarit (245 miljonit eurot), teatas Kanada suursaatkond Riias. 

Kanada on alates 2014. aastast osalenud koos teiste NATO riikidega aktiivselt Kesk- ja Ida-Euroopa julgeoleku ja stabiilsuse tagamises partnerluse, väljaõppe ja sõjaväeõppuste läbi. Kanada on osalenud Rumeenia ja Balti riikide õhuturbes, ütles saatkond.

Avalduses rõhutati, et rahvusvahelise ebastabiilsuse jätkudes ollakse NATOs üksmeelsel arvamusel, et allianss peab oma positsioone veelgi tugevdama, heidutamaks potentsiaalseid vaenlasi tema vastu jõudu kasutamast.

«Selle tulemusena teatas Kanada peaminister Justin Trudeau 2016. aasta juulis NATO Varssavi tippkohtumisel, et Kanada pikendab operatsioon Reassurance'i mandaati osana oma panusest NATO heidutus- ja kaitsepoliitikasse. Operatsiooni rahastamiseks on järgmise kolme aasta jooksul kavas eraldada 348,6 miljonit Kanada dollarit.»

Järgmisel suvel saabub Lätti Kanada juhitav rahvusvaheline väegrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles