Helsingis sõitis Eesti numbrimärgiga auto jalakäijate sekka (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuse tekitanud auto pärast kokkupõrget.
Õnnetuse tekitanud auto pärast kokkupõrget. Foto: AFP/SCANPIX

Helsingis sõitis Eesti numbrimärgiga auto metroopeatuse lähistel kõnniteel olnud inimeste sekka, viga sai vähemalt neli inimest, teatasid Soome meedia ja politsei. Autojuhi kodakondsus pole veel selgunud.

Vahejuhtum leidis aset Helsingi idaosas Siilitie metroopeatuse juures, kirjutas päevaleht Helsingin Sanomat. «Siilitie metroopeatuses antakse esmaabi vähemalt kolmele õnnetuses viga saanud inimesele,» ütles Helsingi politsei esindaja Henri Helminen varem. Soome võimud teatasid hiljem, et viga said kolm jalakäijat ja sõiduki juht. Kolme inimese vigastused on rasked.

Päevalehe Iltasanomat andmeil põhjustas juhtunu üks auto ning selle juht on kinni peetud. Lehe teatel on sündmuskohal kokku umbes kümme kiirabi-, tuletõrje- ja politsemasinat.

Autol on Eesti numbrimärk, kuid autojuhi kodakondsus pole veel selgunud ja tal on Soome juhiluba, ütles politseinik Pekka Seppälä. Volvo marki auto omanik pole teada, aga sõidukit ei peeta varastatuks, lisas ta. Rahvusringhäälingu Yle teatel võttis politsei sõiduki juhilt esmase ütluse.

Politsei kahtlustab, et auto 30. eluaastates juhti võis tabada haigushoog, mille tagajärjel kaotas ta sõiduki üle kontrolli. Hetkel puuduvad viited, et juht oleks olnud mõne aine mõju all, kirjutas uudisteagentuur STT.

Politseinik sündmuskohal. Foto: AFP/Scanpix
Politseinik sündmuskohal. Foto: AFP/Scanpix Foto: JUSSI NUKARI/AFP

Politsei varasemal teatel on juhtunuga seotud kuni seitse autot ning mõnede inimeste vigastused on rasked, kirjutas Helsingin Sanomat.

Helsinki politseijuht Henri Helminen sõnas, et hetkel ei viita miski sellele, et õnnetus oli tahtlik – ilmselt oli tegemist õnnetusega.

Helsingin Sanomati andmeil on vigastatud minema toimetatud. Sündmuspaik on eraldatud ja sealne liiklus peatatud.

Reporteri sõnul ütlevad kohapealsed inimesed, et sõiduauto sõitis metroojaama parklasse viivast kaitsepiirdest suurel kiirusel üle ning otsa mitmele jalakäijale. Seejärel liikus auto parklasse, kus tabas mitut teist sõidukit.

Vigasaanud autod metroopeatuse juures. Foto: AFP/Scanpix
Vigasaanud autod metroopeatuse juures. Foto: AFP/Scanpix Foto: JUSSI NUKARI/AFP

Soome rahvusringhäälinguga Yle rääkinud inimeste sõnul sõitis auto enne jalakäijate tabamist mööda kõnniteed umbes 300 meetrit.

Autojuht viibib hetkel vahi all. Politsei teatel võis auto 30. eluaastates juhti tabada haigushoog, mille tagajärjel kaotas ta sõiduki üle kontrolli. Hetkel puuduvad viited, et juht oleks olnud mõne aine mõju all, kirjutas uudisteagentuur STT.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles