Trump avaldas taas kahtlust Vene häkkerite suhtes (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendiks valitud Donald Trump kahtles täna taas selles, kas USA  luure andmed Venemaa sekkumisest valimistesse häkkimise teel vastavad tõele.

«Ma lihtsalt tahan, et nad oleksid kindlad, sest see on päris tõsine süüdistus,» ütles ta ajakirjanikele Florida osariigis Mar-a-Lagos.

Ta meenutas taas, kuidas USA luure ekslik süüdistus, et Iraagil on massihävitusrelvad, viis 2003. aastal Ühendriikide invasioonini. Trump nimetas tollal toimunut katastroofiks. Tema sõnul on USAl ebaõiglane süüdistada Venemaad häkkimises, kui selles osas on mingeid kahtlusi.

«Ning ma tean häkkimisest palju. Seda on väga raske tõestada. Seega võis see olla keegi teine. Ja ma tean ka asju, mida teised inimesed ei tea, ning seega ei saa nad olukorras kindlad olla,» lausus Trump.

Palve peale täpsustada, vastas miljardär: «Te saate teada teisipäeval või kolmapäeval.» Tulevaselt presidendilt küsiti ka, kui oluline saab küberjulgeolek olema tema administratsioonile, kui ta 20. jaanuaril ametisse astub.

«See on väga tähtis,» vastas Trump. «Kui sul on midagi tõeliselt tähtsat, kirjuta see üles ja lase kulleril vanamoodsal moel kohale tuua. Sest ma ütlen teile, ükski arvuti ei ole turvaline. Mind ei huvita, mida nad räägivad – ükski arvuti ei ole turvaline.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles