Aafrika migrandid ründasid piiritara Ceutas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrant üritamas ronida üle Ceuta piiritara.
Migrant üritamas ronida üle Ceuta piiritara. Foto: Reuters/SCANPIX.

Üle tuhande migrandi üritasid täna Marokost üle kahekordse tara Hispaania enklaavi Ceutasse pääseda, vägivaldses vahejuhtumis kaotas üks Maroko julgeolekutöötaja silma.

Tuhat ükssada Sahara-tagusest Aafrikast pärit inimest jooksis tarale tormi veidi pärast kella nelja hommikul, tehes seda äärmiselt vägivaldsel ja organiseeritud viisil, märkis keskvalitsuse Ceuta büroo esindaja.

Kellelgi ei õnnestunud siiski tõket läbida, kaks raskelt vigastatut on toimetatud ravile Ceuta haiglasse. 9. detsembril õnnestus samasugusel katsel enam kui 400 migrandil enklaavi siseneda.

«Nad püüdsid jõuga avada mõnda välise tara ustest, kasutades raudlatte, traadilõikureid ja suuri kive, millega nad ründasid Maroko julgeolekujõude ja Hispaania politsei töötajaid,» lisas ta.

Viga sai viis Hispaania politseinikku ja 50 Maroko julgeolekujõudude liiget, kellest üks kaotas silma. Ceuta ja teine Hispaania enklaav Põhja-Aafrikas Melilla on ainsad Euroopa Liidu maismaapiirid Aafrikaga.

Tegemist on ühega sisenemispunktidest Euroopas paremat elu otsivatele Aafrika migrantidele, kes üritavad seda teha üle piiritara ronides või piki rannikut ujudes. Kohalike võimude andmeil õnnestus umbes sajal migrandil ronida välise tara otsa, kus nad olid tunde.

Telekanali Faro TV videolõigus võis näha meest ebamugavas asendis tara otsas istumas ning valguse saabudes alla kahe tara vahelisele alale ronimas, kus Hispaania politseinik talle pudeli vett ulatas ja seejärel tagasi Marokosse viiva sissepääsu juurde juhatas.

Samal ajal päästsid piirivalvurid Hispaania lõunarannikul Malaga linnast lõunas väikse paadi 52 inimesega pardal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles