Trumpi abi: võib-olla pingutasime Venemaaga üle (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Spicer.
Sean Spicer. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendiks valitud Donald Trumpi abi teatas eile, et võib-olla on Washington karistanud Venemaad ebaproportsionaalselt, saates riigist välja 35 kahtlustatavat Moskva spiooni.

«Üks küsimustest on: mis on kõige selle ulatus?» küsis peagi ametisse astuv Trumpi pressisekretär Sean Spicer telekanali ABC eetris. «35 inimest saatsime välja, kaks maja panime kinni – on see vastus proportsioonis kõige toimunu peale? Võib-olla oli, võib-olla mitte, aga me peame selle üle mõtlema,» ütles ameeriklane.

Lisaks arvatavate luurajate pagendamisele käskis president Barack Obama Venemaal vabastada ka kaks objekti, mida väidetavalt kasutati luuretegevuseks. Üleeile väljendas skepsist Venemaa suhtes ka Donald Trump ise. Ta teatas, et tal on väidetavate vene häkkerite sekkumise osas presidendivalimistesse infot, mida teised veel ei tea – kuid mida ta plaanib varsti jagada.

«Õhus on probleem: kas on siin äkki diplomaatilise vastuse kõrval mängus poliitiline kättemaks?» lisas Spicer Obama sanktsioone kommenteerides.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles