Saksamaal rünnakut plaaninud mees soovis enda väitel ISISelt raha välja petta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei.
Saksa politsei. Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/Scanpix

Saksamaal arreteeriti 38-aastane süürlane, keda süüdistatakse äärmusrühmituse ISIS nimel terrorirünnaku kavandamises, vahendas Local.de Saksa väljaannet Spiegel. Saarimaa liidumaal vahistatud mehe sõnul püüdis ta aga lihtsalt terroristidelt raha välja petta.

Hasan A. võeti vahi alla tema Prantsuse piiri lähedal, Saarbrückenis asuvas kodus 31. detsembril. Politsei sõnul kavatses ta maskeerida oma auto politseisõiduki toonidesse ning sõita sellega rahva sekka.

Politsei konfiskeeris mehe telefoni, kust selgus, et ta oli eelnevalt suhelnud Telegrami suhtlusrakenduses äärmusrühmitusse ISIS kuuluva mehega, kirjutas täna Spiegel.

Vahistatu eitas süüd, väites, et rünnakuplaan oli välja mõeldud vaid selleks, et džihadistidelt raha välja petta. Nimelt lubasid nad talle kanda rünnaku läbiviimiseks 180 000 eurot ning selle rahaga tahtis ta oma Süüriasse jäänud perekonda toetada.

Uurijate sõnul oli tõenäosus, et mees rünnaku ka tegelikult läbi oleks viinud väga väike.

«Võttes arvesse praeguseks uurimise käigus selgunud infot, võib pidada selle toimumist ebatõenäoliseks,» vahendas Spiegel uurimisorganite siseraportit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles