Trumpi äripartner tahab Indoneesia presidendiks saada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Carlo Allegri / Reuters / Scanpix

USA tulevase presidendi ja ärimoguli Donald Trumpi miljardärist äripartner teatas, et mõtleb 2019. aastal Indoneesia presidendiks kandideerida, vahendab Guardian. 

«Kui ei ole kedagi, kes minu arvates saaks hakkama meie riigi probleemide lahendamisega, võin ma üritada presidendiks kandideerida,» sõnas Hary Tanoesoedibjo. «See ei oleks minu, vaid riigi heaks.»

Presidendiametile mõtlev  Hary Tanoesoedibjo. Foto:
Presidendiametile mõtlev  Hary Tanoesoedibjo. Foto: Foto: Kuvatõmmis portaalist

Tanoesoedibjo lisas, et 260 miljoni elanikuga Indoneesia vajab ausat juhti, kes suudaks lahendada riiki vaevavaid probleeme.

Tanoesoedibjo on ehitamas kaht Trumpi arendust- 100 hektari suurust kuuetärnilist luksuskuurorti Balile ja golfiväljakuga kuurorti Jakarta ümbrusesse. Mõlemad projektid peaksid valmis saama Trumpi ametisoleku ajal.

Erinevalt Trumpist, on tema indoneeslasest äripartner juba poliitikas kätt proovinud. 2014. aastal üritas ta edutult kandideerida asepresidendiks. Peale seda lõi ta oma poliitpartei- Ühinenud Indoneesia. 

Tema ettevõtte Global Mediacomi aktsiate hind tegi läbi hüppelise kasvu, kui Trump novembris valimised võitis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles