Türgi jääb pikaks ajaks haavatavaks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubis Reina toimunud tulistamises hukkunud 23-aastase Yunus Gormeki matused eile İstanbulis.
Ööklubis Reina toimunud tulistamises hukkunud 23-aastase Yunus Gormeki matused eile İstanbulis. Foto: BULENT KILIC/AFP/Scanpix

Uusaastaööl Türgi suurimas linnas İstanbulis asuvas ööklubis vähemalt 39 inimelu nõudnud tulistamine kinnitas taas, et ärevaid aegu üle elavas riigis ei maksa rahu loota.

11 Türgi ja 28 välisriigi kodaniku surmaga lõppenud rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS). Rühmituse kinnitusel oli põgenema pääsenud tulistaja, kes haavas rahvast täis klubis ohvreid valimata veel ligi 70 inimest, nende võitleja. Rünnakut nimetas terroriorganisatsioon vastuseks Türgi sõjalisele operatsioonile naaberriigis Süürias.

Süüria konflikt on peamine põhjus, miks Türgi elas möödunud aastal üle mitu rohkete tsiviilohvritega terrorirünnakut ning kümneid väiksemaid rünnakuid Türgi sõdurite, politseinike ja julgeolekutöötajate vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles