Saksamaal tabati süürlane, kes plaanis järjekordset veokirünnakut (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud
Saksa politseinikud Foto: SCANPIX

Saksa prokuratuuri teatel võeti vahi alla riiki kaks aastat varem saabunud süürlane, kes kogus raha ISISe järjekordse terrorirünnaku jaoks, vahendab Reuters.

38-aastane mees võeti kinni vana-aasta õhtul. Prokuratuuri teatel üritas mees koguda 180 000 eurot uue terrorirünnaku rahastamiseks.

Prokurör Christoph Rebmann ütles, et kogutud raha eest soovis mees osta nii veoki kui lõhkeaineid, mis plahvataks, kui veok rahva sekka sõidab. Raha taotles mees kahtlustuse kohaselt ISISe kontaktisikult, kelle number oli tal mobiiltelefonis.

Mees on seni tunnistanud, et tal on seosed ISISega, kuid on eitanud soovi terrorirünnakut korraldada. «Ta ütles, et tahtis ISISelt raha, et toetada oma perekonda Süürias,» vahendas prokurör mehe sõnu. Mees väitis, et tahtis lihtsalt ISISst raha saamiseks haneks tõmmata, väites, et korraldab terrorirünnaku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles