Rinkēvičs: pole välistatud püüded mõjutada Läti poliitilisi protsesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinkēvičs.
Rinkēvičs. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Lätit ei ohusta sõjalised rünnakud, kuid välistada ei saa mõnede riikide katseid mõjutada riigis toimuvaid poliitilisi protsesse, ütles Läti välisminister Edgars Rinkēvičs esmaspäeval intervjuus Läti Raadiole.

Kommenteerides ametistlahkuva USA presidendi Barack Obama otsust kehtestada Venemaale uued sanktsioonid vastuseks Ühendriikide poliitilistele institutsioonidele korraldatud küberrünnakutele, ütles Rinkēvičs, et need ilmselt ei mõjuta Lätit otse.

Välisminister märkis, et arengutel küberruumis on Läti jaoks nii otsesed kui kaudsed mõjud, sestab peavad selle valdkonnaga tegelevad agentuurid suhtuma neisse sündmustesse väga tõsiselt ja analüüsima USA administratsiooni esitatud fakte.

«Pidagem meeles, et Eesti on juba tunda saanud, mida küberrünnakud tähendavad,» sõnas Rinkēvičs.

Reageerides Moskva küberrünnakutele, kehtestas USA uued sanktsioonid Venemaale, saatis riigist välja 35 Vene diplomaati ning rakendas sanktsioone üheksale organisatsioonile ja üksikisikule, teiste seas Föderaalsele Julgeolekuteenistusele (FSB) ja sõjaväeluure agentuurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles