Trump hurjutas sotsiaalmeedias taas Hiinat ja Põhja-Koread

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Albin Lohr-Jones/EPA/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trump hurjutas esmaspäeval sotsiaalmeediasse postitatud sõnumites Hiinat ja Põhja-Koread.

Muu hulgas lubas Trump takistada Põhja-Korea kavandatavat raketikatsetust.

"Põhja-Korea teatas, et on jõudnud lõpusirgele mandritevahelise ballistilise raketi arendamisel, mis küünib USA emamaale. Seda ei juhtu!" kirjutas Trump Facebookis ja Twitteris.

"Hiina on viinud ühepoolse kaubandusega Ühendriikidest tohutul hulgal raja ja jõukust, kuid ei kavatse abistada Põhja-Korea küsimuses. Kui kena," jätkas Trump.

USA mõistis juba pühapäeval karmisõnaliselt hukka Põhja-Koreas juba aset leidnud ja kavandatavad tuuma- ja raketikatsetused ning soovitas Pyongyangil taolistest provokatsioonidest hoiduda. USA teadaandes hoiatati, et kõikidel Põhja-Korea ebaseaduslikel tegudel on tagajärjed.

Põhja- Korea liider Kim Jong-un teatas pühapäeval, et Pyongyang tugevdas 2016. aastal oma tuumaheidutust märgatavalt ja riik on mandritevahelise ballistilise raketi arendamisel jõudnud lõpusirgele.

"Me oleme ettevalmistustes mandritevahelise ballistilise raketi katsetamiseks jõudnud viimastesse etappidesse," ütles Kim 30-minutilises uusaastapöördumises, meenutades ühtlasi mitmeid möödunud aastal läbi viidud tuuma- ja raketikatsetusi.

Pyongyang on tuumajõuna "kõrgustesse tõusnud", märkis ta ning lisas, et riik on nüüd selline "sõjaline jõud, mida julge puutuda ka tugevaimad vaenlased".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles