Türgi meedia: Istanbuli ööklubi ründaja on 28-aastane kirgiis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politsei avaldatud turvakaamerasalvestise pilt, millel võib olla Istanbuli ööklubi tulistamises kahtlustatav
Türgi politsei avaldatud turvakaamerasalvestise pilt, millel võib olla Istanbuli ööklubi tulistamises kahtlustatav Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Istanbuli ööklubis Reina terrorirünnaku korraldanud isik oli pärit Kõrgõzstanist, edastas täna agentuur EFE viidates Türgi telejaamale.

Agentuuri andmetel on tegu 28-aastase Lakha Mašarapoviga. Muid üksikasju ei lisata.

Varem kirjutas Türgi väljaanne Hürriyet, et ründaja on võidelnud äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) ridades Süürias ja kasutas seal omandatud tehnikat.

Ründaja, kes viibib veel vabaduses, paistis oskavat hästi relvi kasutada, kirjutas leht.

Väidetavalt osales ta Süürias tänavalahingutes ja kasutas seal omandatud kogemusi ka ööklubi rünnates, tulistades mitte snaipri kombel, vaid puusalt.

Hürriyeti kolumnisti Abdulkadir Selvi sõnul oli mees selleks rünnakuks spetsiaalselt välja valitud.

Ta tungis laupäeva varahommikul Istanbuli Reina ööklubisse, kus rahvas uut aastat vastu võttis, tulistas Kalašnikovi automaadist umbes 120 kuuli ja kadus siis öhe.

Eile võttis rünnaku eest vastutuse ISIS ja see on esimene kord, kus nad suure terrorirünnaku Türgis omaks tunnistavad.

Istanbuli ööklubirünnakuga seoses on kinni peetud veel kuus inimest, kahtlusaluste koguarv on tõusnud 14-ni, teatas täna Türgi riiklik uudisteagentuur Anadolu.

Kahtlusalused kuulatakse üle Istanbuli politsei peahoones, lisas agentuur.

Ajaleht HaberTürk ütles, et Istanbuli ründaja tuli Lõuna-Türgist Konya linnast koos naise ja kahe lapsega, et mitte tähelepanu äratada.

Aseministri sõnul kavandati uusaastaööl rünnakut ka pealinnas Ankaras, kuid Türgi võimud suutsid kaheksa ISISe liikme kinnivõtmisega selle plaani nurjata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles