Galerii: maailma rikkaima mehe kunstimuuseum

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma rikkaimaks inimeseks peetava Mehhiko miljardäri Carlos Slim Helú (71) väärikas kunstikollektsioon leidis uue kodu Mexico Citys avatud muuseumis.

Liibanoni päritolu mehhiklane, kes tegutseb peamiselt telekommunikatsiooni sfääris, kuid kellele kuuluvad ka paljud teised ettevõtted, otsustas oma Auguste Rodini, Salvador Dalí, El Greco, Vincent van Goghi, Leonardo da Vinci ja teiste maailmakuulsate kunstnike ning skulptorite taiesed panna välja teisipäeval Mehhiko pealinnas Mexico Citys avatud Soumaya muuseumi, vahendas uudisteagentuur AP.

Oma surnud naise Soumaya Domit de Slimi mälestuseks pühendatud muuseumi avamisel viibisid lisaks Slimile muu hulgas ka Mehhiko president Felipe de Jesús Calderón Hinojosa, USA televisioonilegend Larry King ja Nobeli kirjanduspreemia laureaat Gabriel García Márquez. Lisaks neile olid üleeile õhtul avatud muuseumi avamist tulnud uudistama ka sajad teised külalised.

Slimi sõnul võimaldab muuseum lisaks Mehhiko ajaloole ja kodumaisele kunstile nautida ka maailma kultuuripärandit. Kokku kuulub Slimi kunstikogusse hinnanguliselt 66 000 taiest, eriti väärtuslikuks peetakse tema Prantsuse skulptorite kogu. Ka täiendavad muuseumi väljapanekut Slimi mündikogu, kuid ka meediamogulit kujutavad portreed.

«On väga vähe kohti, kus mehhiklased saavad tutvuda ajaloo suurmeistritega. See muuseum näitab Mehhiko eesrindlikust maailma kunstis ja arhitektuuris,» ütles president Calderón muuseumi avamisel.

Kuuekorruselises muuseumihoones on näituseruumidele eraldatud 17 000 ruutmeetrit. Võrdluseks Kumu üldpind on ligi 24 000 ruutmeetrit, millest näitusepinda on 5000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles