Saksa politsei ei pidanud Berliini jõuluturu ründajat ohtlikuks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anis Amri videosalvestises, kus ta vandus truudust ISISe juhile Abu Bakr al-Baghdadile.
Anis Amri videosalvestises, kus ta vandus truudust ISISe juhile Abu Bakr al-Baghdadile. Foto: Kuvatõmmis

Sueddeutsche Zeitung avaldas teisipäeval, et Berliini jõuluturul veokiga rahvahulka sõitnud Anis Amri kohta said Saksa võimud juba mullu veebruaris luureinfot, et ta võib plaanida enesetapurünnakut, kuid meest ei peetud siiski ohtlikuks.

Luureinfo järgi võttis Amri mullu veebruaris ehk kümme kuud enne traagilisi sündmusi ühendust ISISe liikmetega ja pakkus, et võib läbi viia enesetapurünnaku lõhkekeha abil, vahendas ajaleht.

Teisipäeval viidi Berliinis läbi ka mitu politseioperatsiooni, et saada veel taustainfot Amri ja tema seoste kohta. Läbi otsiti üks põgenikekeskus ja üks korter, kus elab samuti tuneeslasest isik, kes Amrit tundis ja temaga mõni aeg enne rünnakut kohtunud oli.  Kahtlustuse järgi võis isik Amrit aidata ja võis ka rünnakust ette teada, vahendas AFP.

Anis Amri (24) sõitis 19. detsembril veokiga Berliini jõuluturul rahva sekka, tappes 12 inimest. Vastutuse rünnaku eest võttis ISIS, nimetades Amrit oma «sõduriks». Itaalia politsei tappis Amri 23. detsembril

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles