Video: Fidži lähedal leidis aset maavärin magnituudiga 6,9

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seismoloog
Seismoloog Foto: Pedro PARDO/AFP/Scanpix

Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskuse teatel toimus Fidži saareriigi lähedal maavärin, mille magnituud oli 6,9.

Kell 11.52 kohaliku aja järgi aset leidnud maavärina järgselt anti tsunamihoiatus, mis hiljem tühistati, edastab The Independent.

Fidži elanikke hoiatati, et meres võib olla maavärina järelmõjusid veekeeriste näol ning merel ja rannaääres olijad peaksid olema ettevaatlikud.

Pärast maavärinat ja tsunamihoiatuse andmist evakueeriti Fidži pealinnast Suvast elanikke, kuid nad pördusid tagasi, kui võimud teatasid, et oht on möödas.

USA geoloogiakeskuse teatel oli nüüdse maavärina hüpotsenter 17 kilomeetri sügavusel, kus puutuvad kokku Austraalia ja Vaikse ookeani mandrilaam ning epitsenter oli Fidži Viti Levu saarest 230 kilomeetri kaugusel.

Seismoloogide teatel järgnes maavärinale mitu järeltõuget, mille magnituud ulatus 4,9-st kuni 5,8-ni.

Fidži erakorraliste olukordade ameti juht Sunia Ratulevu teatel keegi nüüdses maavärinas kannatada ei saanud, samuti ei ole hukkunuid.

Maavärinat ei olnud otseselt Fidži kahes suuremas linnas, Suvas ja Nadis tunda, küll oli seda tunda merel, kus maavärina hetkel oli mitmeid laevu.

Fidži asub Vaikse ookeani niinimetatud Tuleringis, mis on seismiliselt aktiivne piirkond ning kus maavärinad ja vulkaanipursked on sagedased mandrilaamade liikumise tõttu.

2004. aasta detsembris tabas piirkonda tugev maavärin, millele järgnes tsunami. Siis hukkus tosinas riigis 230 000 inimest, kõige enam hukkunuid oli Indoneesias Acehis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles