Ukraina luure tahab kehtestada Le Penile sissesõidukeeldu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse erakonna Rahvusrinne (FN) juht Marine Le Pen
Prantsuse erakonna Rahvusrinne (FN) juht Marine Le Pen Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) saatis välisministeeriumile kirja sooviga kehtestada Ukrainasse sisenemise keeld Prantsuse erakonna Rahvusrinne (FN) juhile Marine Le Penile seoses tema Krimmi avaldustega.

«Me näeme sellist seisukohavõttu Ukraina riigi huvide kahjustamise ja riigi ala terviklikkuse ning puutumatuse rahvusvaheliste põhimõtete rikkumisena. SBU saatis välisministeeriumi kirja, et kooskõlastada oma algatus Le Penile Ukrainasse sisenemise keelamise osas,» ütles Interfaxile SBU juhi kantseleiülem Oleksandr Tkatšuk.

Ta selgitas, et sellise kooskõlastamisprotseduuri näevad ette ametkondadevahelised dokumendid. «Me kooskõlastame oma algatuse, kui näeme alust sisenemise keelamiseks. Välisministeerium võib seda toetada või toetamata jätta. Nad esitavad selles küsimuses oma seisukoha,» lisas Tkatšuk.

Prantsusmaa presidendi kandidaat, paremäärmusliku FN-i juht Le Pen ütles ennist, et tema arvates oli Krimmi Venemaaga ühendamine seaduslik. «Ma ei arva sugugi, et leidis aset ebaseaduslik annekteerimine: korraldati rahvahääletus, Krimmi elanikud soovisid Venemaaga ühineda. Ma ei näe mingit põhjust seda rahvahääletust kahtluse alla seada,» ütles ta 3. jaanuaril teleusutluses.

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles