Istanbuli rünnakus ekslikult süüdistatu tahab valeteabe ümberlükkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi eriväelane Istanbuli ööklubi ees patrullimas.
Türgi eriväelane Istanbuli ööklubi ees patrullimas. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Kõrgõzstani kodanik Jahje Mašrapov, keda ekslikult süüdistati seotuses Istanbuli terrorirünnakuga, ei kavatse Türgi meediat kohtuse kaevata, kuid taotleb levitatud väärteabe avalikku ümberlükkamist.

«Ma ei kavatse Türgi meediat kohtusse kaevata, kuid taotlen, et lükataks ümber minu au teotav teave,» ütles Mašrapov täna.

Ta lisas, et ei kavatse lähiajal İstanbuli külastada. «Minu lähedased on sündinust väga kohutatud, seetõttu ei kavatse ma lähiajal välismaale minna,» märkis Mašrapov.

«Türgi meedia levitab minu passi fotot ja kirjutab, et ma olen terrorirünnakuga seotud - kuidas saab nii põhjendamatult kirjutada ja rääkida?» sõnas ta. Mašrapovi sõnutsi saabus ta Istanbuli 28. detsembril ja naasis Kõrgõzstani juba 30. detsembril.

«Pühitsenud sugulaste ja sõpradega uue aasta saabumist, lendasin ma 1. jaanuaril taas Istanbuli, soetasin kauba ja naasin. 3. jaanuaril, kui ma tagasi tulin, astus lennukisalongis mu juurde kaks meest ja palusid koos passiga kaasa tulla. Kui ma lennukist välja astusin, nägin umbes 20 inimest, nii politseinikke kui tsiviilrõivastuses inimesi,» märkis Mašrapov.

«Nad kontrollisid mu passi, kuulasid üle, pildistasid mind ja mu passi. Seejärel vabandasid ja ütlesid, et eksisid, panid uuesti lennukisse, pärast mida me lendasime tunnise hilinemisega Istanbulist Biškekki,» selgitas ta.

Mašrapov lisas ka, et kuulis sõpradelt Türgi meedias levivast tema passi pildist. «Nad nägid minu passi pilti Internetis ja helistasid segaduses mulle. Terrorirünnaku ajal istusime ju ühise laua taga ja sõime pilaffi,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles