USA-juhitav koalitsioon kahekordistas sõjaliste nõunike arvu Iraagis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosuli idaosa.
Mosuli idaosa. Foto: Thaier Al-Sudani/Reuters/Scanpix

USA-juhitav koalitsioon teatas kolmapäeval, et kahekordistas umbes 450-ni nende sõjaliste nõunike hulka, kes aitavad Iraagi vägesid riigi suuruselt teise linna Mosuli tagasivallutamisel äärmusrühmituselt Islamiriik (IS).

Koalitsiooni kõneisik USA õhujõudude kolonel John Dorrian ütles videosilla vahendusel Bagdadist, et nõunike üksust on suurendatud umbes 450 liikmeliseks «viimase kahe nädala jooksul», mil Iraagi väed alustasid Mosuli-kampaanias «teist etappi».

Sõjalised nõunikud ei osale otseselt lahingutegevuses, kuid on sattunud korduvalt tule alla. Üks nõunik, Jason C. Finan, sai surma teeäärse pommi plahvatuses Mosuli lähedal 20. oktoobril.

Dorrian ütles, et julgeolekukaalutlustel ei saa ta avaldada nõunike konkreetseid baseerumiskohti, kuid nad ei ole otseselt rindejoonel.

Pentagoni andmetel on praegu Iraagis 4935 USA sõjaväelast. Nende seas on instruktoreid, julgeolekujõudude liikmeid ja logistikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles