McCain: Venemaa küberrünnakud USA vastu on« sõjaline akt» (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain.
John McCain. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa arvatavad küberrünnakud USA poliitiliste organisatsioonide vastu, mis luurekogukonna järelduste põhjal ulatusid sekkumiseni Ühendriikide valimistesse, olid "sõjaline akt", ütles senaator John McCain kolmapäeval.

"See on sõjaline akt," ütles tuntud Kremli-kriitik USA kapitooliumis.

"Ma ei ütle, et see on tuumarünnak. Ma lihtsalt ütlen, et kui sa ründad riigi fundamentaalset struktuuri, mida nad (venelased) teevad, siis see on sõjaline akt," seletas ta.

McCain rõhutas, et Washington peab rakendama Vene presidendi Vladimir Putini valitsuse suhtes rangemaid sanktsioone, kui need, millest president Barack Obama administratsioon teatas eelmisel nädalal.

Ta kritiseeris ka USA ametisseastuvat presidenti Donald Trumpi, kes on korduvalt seadnud kahtluse alla Ühendriikide luurekogukonna järeldused küberrünnakute kohta.

USA senati relvateenistuste komitee, mida McCain juhib, korraldab neljapäeval esimese avaliku kuulamise seoses häkkimistega. Tunnistusi tulevad teiste seas andma riikliku luureteenistuse juht James Clapper ja riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) juht Michael Rogers.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles