Soome edastab Hollandile sel kuul andmed MH17 asjus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist Malaysia Airlinesi lennu MH17 rusudel.
Venemeelne separatist Malaysia Airlinesi lennu MH17 rusudel. Foto: MAXIM ZMEJEV/REUTERS/SCANPIX

Soome keskkriminaalpolitsei edastab Hollandile osutatava õigusabi raames sel kuul täpsemad vastused Ida-Ukraina kohal alla tulistanud raketti puudutavate küsimuste asjus.

Holland jätkab 2014. aasta 17. juulil alla tulistatud Malaysia Airlinesi lennuki asjus kriminaaljuurdlust. Lennukis hukkusid kõik Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud 298 inimest, kellest 196 olid hollandlased.

Juurdlusest selgus, et lennuk tulistati alla Venemaal valmistatud õhutõrjeraketiga Buk. Soome aitab juurdlust rakettide analüüsiga, sest riigil on sarnased raketid. Hollandi ja Soome meedia kirjutasid septembris, et Soomes tehti juurdluse raames raketikatsetusi.

Holland esitas Soomele novembris täpsustavad küsimused ning vastust asuti koostama detsembris, ütles keskkriminaalpolitsei juht Robin Lardot uudisteagentuurile STT.

Kõigepealt edastatakse vastus Hollandile ning seejärel saab seda jagada ka rahvusvahelisele uurimisrühmale. Tõendid antakse üle Soomes, lisas Lardot.

Seejärel on kõik allatulistamisega seotud õigusabipalved läbi töötatud ning rohkem vastavasisulisi palveid pole esitatud, ütles keskkriminaapolitsei juht.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles