Hiina soovitas Trumpil Twitterist loobuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo Ühendriikide lipu taustal.
Twitteri logo Ühendriikide lipu taustal. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Hiina on sarjanud Donald Trumpi selle eest, et valitud president kasutab rahvusvaheliseks diplomaatiliseks suhtluseks Twitterit, kirjutab CNN.

Donald Trumpil on tekkinud oma ettearvamatute Twitteri-väljaütlemiste tõttu kahtlane kuulsus. Tihti lahknevad mehe teravad postitused ka pikaajalisest Ühendriikide poliitilisest joonest.

Nüüd on Hiina aga võtnud nõuks vastata Trumpi väljaütlemistele Pekingi suunal, soovitades mehel Twitteri kasutamine lõpetada: «Kinnisidee «Twitteri-diplomaatiast» ei ole soositav,» väljendas Hiina valitsus oma seisukohta riikliku uudisteagentuuri Xinhua vahendusel.

«Diplomaatia ei ole lapsemäng ja veel vähem äritegevus. Nagu ütles endine Ühendriikide välisminister Madeleine Albright – Twitter ei tohiks olla välispoliitiline tööriist,» lisati kommentaaris.

Trump on postitanud Twitteris järjepidevalt vastuolulisi seisukohavõtte. Näiteks on ta narrinud Hiinat Taiwani presidendikõne järel, öelnud, et Peking ei tee piisavalt Põhja-Korea talitsemiseks ja süüdistanud Aasia suurriiki Ühendriikide majanduse nõrgestamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles