Soome sotsiaalkindlustusameti juht: peame toimetusi maksma ka džihadistidele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõdur Islamiriigi lipuga.
Iraagi sõdur Islamiriigi lipuga. Foto: ALAA AL-MARJANI/REUTERS/Scanpix

Soome sotsiaalkindlustusameti (Kela) uue juhi Elli Aaltoneni sõnul makstakse abi kehtestatud kriteeriumite alusel ja toetuse saaja tegevuse kontrollimine ei ole nende töö, vahendab Yle. 

Rootsi meedias kirjutati läinud sügisel ISISe džihadistidest, kellele makstakse sotsiaalhüvitisi. Seda on lisaks Rootsile ette tulnud ka Taanis.

Ekspertide hinnangul rahastatakse ISISt taoliste mikrotoetustega kogu maailmast. Soomeski ei kontrollita välismaalasi, kellele sotsiaalabi makstakse.

Aaltoneni sõnul makstakse tuge kehtestatud kriteeriumite alusel ega kontrollita, mida sotsiaalabi saaja alla aastase toetuse saamise ajal teeb. «Meie asi ei ole neis asjus politseid mängida,» arvas Aaltonen.

Kela juhi arvates peaks see töö jääma julgeolekuorganisatsioonidele. Tema arvates tuleks muuta hoopis seadusi ja luua kriteerium, mille alusel toetuste maksmine välisvõitlejatele lõpetada oleks võimalik.

«Sotsiaalabi ei ole mõeldud džihadistidele. Kui isik on terroriorganisatsiooni liige, ei ole tema toetamine eetiliselt õige,» sõnas Aaltonen.

Pealkirja on täpsustatud 5. jaanuaril kell 18.16.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles