Jašin: Putin peab Baltimaid NATO nõrgaks lüliks (61)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene predident Vladimir Putin.
Vene predident Vladimir Putin. Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin peab Balti riike NATO nõrgaks lüliks ja võib teatud tingimustel üritada seal Ukraina stsenaariumi korrata, ütles Vene opositsioonipoliitik Ilja Jašin täna usutluses Läti uudisteagentuurile LETA.

«Kui lääneriikide ja Kremli suhted arenevad negatiivses suunas, võib Putin riskida stsenaariumiga korrata kusagil Ukraina lugu, näiteks Läti kaguosas Daugavpilsi linnas riigipöördekatse ja «roheliste mehikeste» ilmumisega venelasi päästma,» ütles Jašin.

Tema sõnul jääb siiski küsimus, kui realistlik niisugune stsenaarium on: «Minu arvates võib see teatud olukorras võimalikuks osutuda, nagu see oli võimalik Ida-Ukrainas.»

«See on aga väga riskantne mäng, mis võib tuua endaga Putini ja läänemaailma täieliku vastasseisu,» rääkis Jašin. «Üks asi on kasutada seda stsenaariumi Ukrainas, teine asi mängida selliseid mänge NATO liikmesriigiga. Pole aga saladus, et Kremlis leidub «pistrikke», kelle arvates on Venemaa seni edukas olnud ja kes leiavad, et edusamme tuleks jätkata.»

Vene opositsioonipoliitik lisas, et Vene presidendi poliitiline režiim jääb alati Euroopas ebastabiilsuse teguriks, sest selle režiimi areng on aastate jooksul tõestanud, et see on Euroopa julgeolekule tegelikuks ohuks.

Kommentaarid (61)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles