Ecuador saatis Rootsile Assange'i ülekuulamise andmed (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: Dominic Lipinski / PA Wire / Scanpix

Ecuadori võimud saatsid Rootsile vägistamises süüdistatava WikiLeaksi asutaja Julian Assange'i Londoni saatkonnas läbi viidud ülekuulamise andmed.

Dokument on 400-500 lehekülge pikk ja peamiselt hispaania keeles. See tuleb tõlkida rootsi keelde, et süüdistajad saaksid otsustada, kuidas eeluurimisega edasi minna, ütles prokuratuur. Tõlkimisele kulub mitu nädalat.

Assange'i (45) küsitleti Londonis kahel päeval, protsess lõppes 15. novembril.

Ülekuulamise juures viibisid Rootsi prokurör Ingrid Isgren, Ecuadori suursaadik Suurbritannias Carlos Ortiz ja Assange'i esindav Ecuadori advokaat. Küsimustiku olid koostanud Rootsi ametnikud.

Assange varjab end Ecuadori Londoni saatkonnas 2012. aasta juunist, et hoiduda vahistamisest ja väljaandmisest Rootsile, kus teda süüdistatakse vägistamises. Ta kardab enda jutu järgi, et Rootsi annab ta omakorda välja USA-le, kus teda süüdistatakse diplomaatiliste dokumentide lekitamises.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles