Iisraeli politsei küsitles taas peaministrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu sõnul on opositsioonil vara rõõmustada.
Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu sõnul on opositsioonil vara rõõmustada. Foto: GALI TIBBON/AFP

Iisraeli politsei teatas neljapäeval, et peaminister Benjamin Netanyahu käis taas viietunnisel ülekuulamisel seoses kahtlusega, et on võtnud oma rikastelt toetajatelt seadusevastaselt kingitusi vastu.

Politsei teadaande kohaselt puudutati seekordsel küsitlusel aga ka ühte teist teemat ja viimastel päevadel on asjaga seoses kuulatud veel teisegi kahtlusaluse ütlusi.

Netanyahu, keda politsei ka esmaspäeval korruptsioonikahtluse tõttu kolm tundi küsitles, eitab süüd.

Netanyahu ütles teisipäeval Twitteris, et "midagi ei tule, sest midagi ei ole" ning kurtis talle ja tema perekonnale aastaid osaks saanud igapäevase tagakiusamise üle.

Iisraeli suurima vaatajaskonnaga telejaama Kanal 2 andmetel kahtlustatakse Netanyahult "meelehea" vastuvõtmises kahelt ärimehelt - ühelt iisraellaselt ja ühelt välismaalaselt. Kriminaaljuurdlus hõlmab ka Netanyahu perekonnaliikmeid.

Peaminister ise väidab, et juurdlus on vaenuliku meedia nõiajaht.

Netanyahu on ühtlasi soovitanud oponentidel mitte enneaegselt tähistama hakata.  

"Me oleme kõik meediakajastust kuulnud. Me näeme ja kuuleme tähistamist ning atmosfääri telestuudiotes ja opositsiooni võimukoridorides," ütles Netanyahu oma erakonnakaaslastele.  

"Ma tahan neile öelda, et ärgu nad enneaegselt tähistagu. Ärge kiirustage. Ma ütlesin teile ja kordan: Midagi ei leita, sest midagi ei ole. Te jätkate sooja õhu puhumist ja me jätkame Iisraeli riigi juhtimist," ütles ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles