Video:asepresident Joe Biden Donald Trumpile: saa täiskavanuks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Biden
Joe Biden Foto: PAUL VERNON/AFP/Scanpix

USA asepresidendi Joe Bideni arvates ei käitu tulevane USA president Donald Trump täiskasvanulikult ning ta soovitas tal täiskasvanuks ja vastutusvõimeliseks saada.

USA meedia teatel tümitas Biden Trumpi telekanalile PBS antud intervjuus.

«Saa täiskasvanuks, Donald, saa täiskasvanuks. Sa pead näitama, et oled täiskasvanu ja president. Sul on aeg näidata, milleks sa võimeline oled,» lausus Biden Trumpi kohta.

Donald Trump koos oma naise Melania Trumpiga Дональд Трамп.
Donald Trump koos oma naise Melania Trumpiga Дональд Трамп. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Bidenit ärritavad kõige enam Trumpi sõnavõtud sotsiaalmeedias ja tema arvates ei sobi Trumpil USA presidendiks saades enam sotsiaalmeedias kirjutada, mida heaks arvab.

«Sa pead hakkama tegema teiste institutsioonidega, nagu kongressiga, koostööd ega saa lahmida nagu heaks arvad. Rahvaesindajad on tegelikud otsustajad,» andis Biden Trumpile nõu.

Biden teadis, et enne tema intervjuud oli Trump postitanud Twitterisse sõnumi, milles nimetas senati vähemuse juhti, demokraati Chuck Schumerit «peaklouniks».

Täna juhib Biden kongressi istungit, kus loetakse üle USA presidendivalimiste valjameeste poolt 19. detsembril 2016 antud hääled ja alles siis saab Trump ametlikult presidendiks.

Biden kritiseeris Trumpi ka valimiste ajal, eriti aga siis, kui meedias hakkas levima 2005. aastast pärit video, millel on Trumpi kuulda naiste kohta solvavaid väljendeid kasutamas.

«Tema sõnakasutus ja suhtumine näitas, et tegemist on klassikalise seksuaalse ahistamisega,» teatas Biden siis.

Donald Trumpist saab USA 45. president 20. jaanuaril. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles